Τρίτη, Αυγούστου 16, 2005

Υψηλές γνωριμίες


Είναι φοβερό το τι κόσμο μπορεί να πετύχει κανείς στην ΝΥ :) . Όπως πχ τον Samuel Jackson...
Η φωτογραφία είναι λίγο κουνημένη γιατί είχε πολύ κόσμο εκεί γύρω που τσίριζε και σπρώχνανε τον πατέρα μου που τραβούσε με την μηχανή.

Δευτέρα, Αυγούστου 15, 2005

I love hate NY

Βρώμα και δυσωδία. Αυτές οι λέξεις μόνο μπορούν να περιγράψουν την κατάσταση στο Manhattan. Ότι ωραίο έχω δει από κτίρια, πάρκα, μουσεία κτλ έχει επισκιαστεί από την απίστευτη βρώμα που επικρατεί στους δρόμους. Εδώ τα πάμπολλα σκουπίδια στα πεζοδρόμια, συνοδεύονται και με άκρως 'απολαυστικές' μυρωδιές σφαγμένων κρεάτων, βόθρων και λοιπών 'ευχάριστων'.
Και φυσικά το όλο σκηνικό γίνεται ακόμα πιο ανυπόφορο από τον φονικό συνδιασμό ζέστης και υγρασίας. Με το που βγαίνεις έξω από κτίριο (όλα τα κτίρια διαθέτουν air condition, για ευνόητους λόγους) κολλάς ολόκληρος και ο ιδρώτας τρέχει ποτάμι. Οι τουριστικές μας βόλτες (που προφανώς περιλαμβάνουν πολύ περπάτημα) μοιάζουν με κολαστήριο.
Ο 'πολιτισμός' που επικρατούσε στο Seattle, εδώ έχει πάει περίπατο. Ευγενικό υπάλληλο δεν πετυχαίνεις ούτε με σφαίρες. Όσο για την κυκλοφορία στους δρόμους...σκεφτείτε Αθήνα και πολλαπλασιάστε επί 3. ΠΙΣΩ ΚΑΙ Σ' ΕΦΑΓΑΑΑ!!! :D

Αλλά τα αξιοθέατα, αξιοθέατα. Το άγαλμα της ελευθερίας μόνο από το καράβι, διότι όλα τα εθνικά μνημεία έχουν κλείσει μετά την 11η Σεπτεμβρίου (LOL). Η chinatown πολύ διαφορετική. Το Central Park τεράστιο αλλά όχι και φοβερά 'πράσινο' (που τα ατελείωτα πράσινα δέντρα του Seattle. Ααααχχχ!). Το Metropolitan museum επίσης τεράστιο, πολύ ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να το δούμε όλο γιατί δεν προλάβαμε. Η Times square έχει τόσα πολλά λαμπιόνια όσα βλέπετε στις ταινίες :) .

Αυτά στα γρήγορα γιατί πρέπει να κοιμηθούμε κιόλας ;)