Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2005

Σκόρπιες σκέψεις

  • Αναμονή για την πτήση μας ΝΥ-Αθήνα.
Οι περισσότεροι επιβάτες είναι Έλληνες. Αυτή την φορά είχαμε μεγάλη καθυστέρηση -2 ώρες συνολικά- που οφειλόταν στην 45λεπτη καθυστερημένη άφιξη του αεροπλάνου στο JFK και στην συνέχεια ενισχύθηκε απο το γεγονός ότι "χάσαμε" την σειρά μας για απογείωση και μετά ήταν μάλλον δύσκολο να μας "χώσουν" σφήνα[1].
Η επιβίβαση στα αεροπλάνα γίνεται με καθορισμένη σειρά, δλδ πρώτα οι ανάπηροι, μετά οι γονείς με μικρά παιδιά και στην συνέχεια οι υπόλοιποι ανάλογα με την σειρά της θέσης τους ώστε να γεμίζουν πρώτα τα τμήματα που είναι πιο μακριά από την πόρτα (αυτό γίνεται γιατί όσοι μπαίνουν στο αεροπλάνο συνήθως προσπαθούν να βολευτούν και να ανεβάσουν τις χειραποσκευές τους στους αποθηκευτικούςχώρους, κλείνοντας έτσι τον διάδρομο για τους υπόλοιπους). Η λογική λέει ότι δεν χρειάζεται να σηκωθείς από την θέση σου στην αίθουσα αναμονής μέχρι να φωνάξουν την δικιά σου σειρά. Δεν έχει καμία σημασία. Όλοι σηκώθηκαν από την στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα μπουν οι ανάπηροι. Η λογική λέει επίσης ότι άμα η συμπαθητική δεσποινίς λέει "σειρές 28 έως 40" και το εισητήριό σου αναγράφει 'σειρά 18', δεν πας να επιβιβαστείς. Ξανά δεν έχει καμία σημασία. Τουλάχιστον όχι για μια κυρία που το έκανε (και προς μεγάλη μου ανακούφιση η ελληνίδα υπεύθυνη της Ολυμπιακής την έστειλε πίσω :) ). Στην συνέχεια κολλήσαμε μέσα στην φυσούνα. Μπροστά μας ήταν μια παρέα από δύο ζευγάρια που μάλλον είχαν γνωριστεί εκείνη την ώρα. Περνάνε από δίπλα μας οι αεροσυνοδοί που ξεφορτώνουν τα καροτσάκια με τα οποία είχαν επιβιβαστεί οι ανάπηροι. Σχόλια. "καλά τώρα βολεύουν τους ανάπηρους;". Το γεγονός ότι τα καροτσάκια ξεφορτώνονται, δεν φορτώνονται, από το αεροπλάνο, δεν σημαίνει οτι αυτοί που τα χρησιμοποιούσαν είναι ήδη μέσα και καθισμένοι;. "και μας γιατί μας είπαν να μπούμε και περιμένουμε τώρα όρθιοι; δεν μπορούσαν να μας αφήσουν να περιμένουμε κι άλλο στην αίθουσα;". Υπενθυμίζω ότι όλοι (καλά μπορεί να μου ξέφυγε κανένας) είχαν σηκωθεί όρθιοι από την πρώτη στιγμή που άρχισε η επιβίβαση. "ε καλά τώρα για την ολυμπιακή μιλάμε! η καθυστέρηση είναι στάνταρ". Θα έχουν πετάξει και με άλλες εταιρίες σκέφτομαι και θα κάνουν σύγκριση. Γιατί εμείς την ΝΥ-Seattle πτήση είχαμε καθυστέρηση 1 ώρα. Επίσης, δεν θυμάμαι ο αδερφός μου που κάνει αυτό το ταξίδι κυρίως με Ολυμπιακή και KLM να έχει εκφράσει ιδιαίτερα παράπονα προς την Ολυμπιακή. Στο καπάκι μία από τις γυναίκες της παρέας παραδέχεται ότι πρόσφατα είχε περιμένει 1 ώρα μέσα στο αεροπλάνο σε πτήση της Delta αν θυμάμαι καλά. Δεν αναφέρανε πάντως με ποιές άλλες εταιρίες έχουν πετάξει και μείνανε ευχαριστημένοι. Τυχαίο θα' ταν :) . "και τι φαγητό είναι αυτό που δίνουν;". Χμμμ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ καλό φαγητό για αεροπλάνο μήπως;;; ΔΩΡΕΑΝ μήπως;;;. Ο αδερφός μου δεν αγγίζει καν το φαϊ της KLM. Και πιστέψε με...ΔΕΝ είναι εκλεκτικός στο φαϊ του :p . "και τις ταινίες στις βάζουν 5-6 φορές να τις δεις για να τις εμπεδώσεις" (γέλια) "χάθηκε κανά κανάλι τηλεόρασης;". Όχι ότι καταλαβαίνω για ποιόν λόγο η ET3, ο ΑΝΤ1 και το MEGA satellite (αυτά μόνο εκπέμπουν δορυφορικά νομίζω) είναι προτιμότερα από τις (εμπορικές) ταινίες. Προσπάθησα πάντως να φανταστώ μια εναλλακτική λύση για μια πολύωρη πτήση, εκτός από την επανάληψη. Δεδομένου ότι οι ταινίες κοστίζουν στην αεροπορική εταιρία, δεν βρήκα κάτι καλύτερο.
Τελικά το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ολυμπιακής είναι ότι την χρησιμοποιούν πολλοί Έλληνες :D . Let's breed them out!!! LOL (κακία και κλεμμένο).

Σημειώσεις: είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν καλύτερες αεροπορικές από την Ολυμπιακή (ειδικά για πτήσεις εσωτερικού). Οι δύο πτήσεις εσωτερικού με Αμερικάνικες εταιρίες δεν αποτελούν δα και κανένα σοβαρό στατιστικό δείγμα. Απλά είμαι (αυτή την στιγμή, με τις μέχρι τώρα εμπειρίες μου) πεπεισμένη ότι δεν της αξίζει η άθλια εικόνα που της έχουν αποδώσει. Και ακόμα περισσότερο ότι η "βρώμα" καλλιεργείται σκοπίμως.





[1] number 1 στο top 10 με τις ατάκες που οδηγούν ανθρώπους σε αυτοκτονία: (μετά από 1:30' ώρα αναμονής) "Κυρίες και κύριοι γεια σας. Ειμαί ο τάδε ο πιλότος σας. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαστε το νούμερο 25 στην σειρά απογείωσης, οπότε θα χρειαστεί ακόμα ένα 20λεπτο μέχρι να απογειωθούμε". :D